Herinrichting Markt in Veere

We ontvingen het volgende bericht van de gemeente Veere.

De Markt in Veere wordt herstraat en gedeeltelijk heringericht. We gebruiken zoveel mogelijk de oude authentieke gebakken bestratingsmaterialen en nieuwe natuurstenen banden.

Planning
Aannemersbedrijf Traas en Ovaa Infra B.V. uit Heinkenszand voert de werkzaamheden uit. Dit doen zij in samenwerking met aannemingsbedrijf Geldof B.V. De werkzaamheden starten op maandag 21 januari 2019 en duren naar verwachting tot Goede Vrijdag 18 april 2019. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en onvoorziene zaken. De planning en de inrichtingstekeningen ziet u op onze website www.veere.nl: inwoners/werk in uitvoering/Veere herinrichting Markt.

Verkeer
De percelen op de Markt zijn tijdens de werkzaamheden niet of moeilijk bereikbaar voor voertuigen. Hiervoor vragen wij uw begrip. De aannemer heeft van ons opdracht gekregen om de percelen zoveel mogelijk bereikbaar te houden voor voetgangers. Heeft u problemen met de bereikbaarheid van de woning? Geeft u dit dan door aan ons of aan Traas en Ovaa. De hulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulance worden over deze werkzaamheden geïnformeerd.

Fasering
Om de overlast voor u te beperken voeren we het werk in fasen uit. De fasen overlappen elkaar om efficiënt te kunnen werken. Wij beginnen aan de kant van de Oudestraat en werken richting de Kaai.

Parkeren auto’s
Wilt u met het parkeren van uw auto rekening houden dat u geen wegvak afsluit voor de aannemer en de hulpdiensten? Zij moeten bij eventuele calamiteiten doorgang hebben.

Omleiding
In de Oudestraat aansluitend op de Markt worden in de 1e fase ook werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Kaai.

Afvalcontainers
Wilt u uw afvalcontainer zo neerzetten dat de ophaaldienst of de aannemer erbij kan? De aannemer zorgt er voor dat moeilijk bereikbare containers leeggemaakt kunnen worden. In bijzondere gevallen (bijv. verhuizing of afleveren van goederen e.d.) neemt u contact op met de aannemer.

Overhangend groen
Zorgt u er voor dat planten en bomen die over uw perceelsgrens hangen gesnoeid worden zodat de aannemer hier geen overlast van heeft?

Contacten
Gemeente Veere:  Ronald Daniëlse, 0118-555 426 of rj.danielse@veere.nl.
Contact Traas en Ovaa Infra B.V. Roel de Ridder, 06-22388053.
Piket dienst gemeente Veere 0118-555444.