Restauratie Vestingmuren

Onderstaand bericht ontvingen we van Jaco Poortvliet (gemeente Veere).

In 2014 is -in een 1e fase- een deel van deze muren gerestaureerd. Met de onlangs toegekende subsidie van de Provincie is het mogelijk om de tweede fase uit te voeren.

Binnenkort hoopt de aannemer -Bouwgroep Peters uit Middelburg- te starten met de werkzaamheden. Men begint met het inrichten van een bouwplaats. Men maakt een baan van rijplaten voor de rolsteigers. Daarna worden losse en uitgespoelde voegen verwijderd en schoongemaakt en weer opnieuw gevoegd (als in de vorige fase van de restauratie). Aan de achterzijde van de muur wordt een sleuf gegraven en een drainagebuis gelegd, om de vochtbelasting van de muur te verminderen. Tot slot wordt op de muur een bedekking van graszoden gelegd, om vochtintreding van boven te verminderen.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat graag. U kunt mij mailen jb.poortvliet@veere.nl, of bellen op 0118 555 480 .