Alma avond 22/08: Britse invasie 1809

Speciale ALMA avond op donderdag 22 augustus 2019 in het kader van de herdenking van de Britse invasie van Veere in 1809 (op 24 en 25 augustus), een ‘historisch maritiem spektakel’.

 

Programma:

19.45 uur – ontvangst met koffie/thee in de Beeldenzaal van de Schotse Huizen / welcome with coffee/tea
20.00 uur – presentatie Dr Jacqueline Reiter over de Britse invasie op Walcheren (in het Engels) / presentation by Dr Jacqueline Reiter about the British invasion of Walcheren, from a British perspective (in English).

20.45 uur – korte pauze/short break

20.50 uur – presentatie drs. Tiny Polderman / presentation by Tiny Polderman M.A. about the British invasion, from a Dutch perspective. The consequences, traces of the invasion, anecdotes, witness statements, etc. (in Dutch).

21.50 uur – vragen en afsluiting / questions and conclusion

22.00 uur – borrel / closing drink

22.30 uur – einde / end

About the speakers

Jacqueline Reiter has a PhD in British Napoleonic history from the University of Cambridge. Her first book, The Late Lord: the Life of John Pitt, 2nd Earl of Chatham (Barnsley: Pen and Sword, 2017), illuminated the career of the luckless British commander of the Walcheren expedition of 1809. She has written for History Today, the Journal of the Society for Army Historical Research, and the History of Parliament, and has co-authored a chapter on British war aims for the forthcoming Cambridge History of the Napoleonic Wars. She is currently researching the career of Captain Sir Home Riggs Popham.

Tiny Polderman studeerde archeologie aan de Vrije Universiteit. Zij werkte mee aan radioprogramma’s, was docent geschiedenis en publiceerde over diverse archeologische en historische onderwerpen, met name met betrekking tot Zeeland en Veere. Van haar hand verscheen o.m.: Zeeland in de Vroege Middeleeuwen (2001/2003), met Peter Blom: Veere | van vissersbuurt tot vestingstad. Bouwstenen voor een stadsgeschiedenis

(1996) en met Jan-Willem Antheunisse: Bevrijd, maar… Zeeuwen over de keerzijde van de bevrijding (2004). Thans werkt zij met Peter Blom aan een boek over de Grote Kerk (te verschijnen bij uitgeverij Matrijs, najaar 2020).

 

Tickets: 12 euro incl. koffie & borrel en museumticket (geldig tot september 2019) / incl. coffee & drink and entrance ticket to the museum (valid through September 2019). Kaartjes zijn te koop in de Schotse Huizen. Tickets are available at the Scottish Houses.

Reserveren/bookings: evenementen@museumveere.nl.

 

NB: Er is nu geen muziek en geen diner vooraf zoals in de winter.