Grote Kerk Veere: activiteiten

Uit de nieuwsbrief van september

Studio Louter is op dit moment druk aan het werk om in juni 2020 een spannende erfgoed experience te presenteren, die helemaal past bij Veere en het geheel eigen karakter van Zeeland. Maar wat gebeurt er verder achter de deuren van de Grote Kerk? We mochten de afgelopen maanden veel bezoekers verwelkomen op de drie dagen dat we open zijn, namelijk de dinsdag, de zaterdag en de zondag. De eerste tentoonstelling ‘Uncle Abe’s Spitfire’ is nog te zien tot en met 20 oktober.

Erfgoed Zeeland organiseert in november haar Contactdag over storytelling en erfgoed bij ons in de kerk. Samen met Museum Veere starten we binnenkort ook een workshop storytelling en gidsen. Binnenkort leest u meer, maar geïnteresseerden kunnen nu al mailen naar marloes@grotekerkveere.nl.

Elke laatste donderdagmiddag van de maand doen we om 16:00 uur de deuren van de kerk stiekem open. Niet voor toeristen maar wel voor vrienden, buren, vrijwilligers: om bij te praten met een drankje. We horen graag uw verhalen over de kerk en vertellen over de vorderingen en nieuwste plannen. Denk met ons mee, dat waarderen we! Eerste keer: 26 september aanstaande.

9-11 Bevrijdingsconcert. 75 jaar geleden werd Walcheren bevrijd. Harmonie Veere’s Genoegen herdenkt én viert deze roerige periode, met een sfeervol bevrijdingsconcert bij ons in de Grote Kerk. Muziek gaat samen met aangrijpende, waargebeurde verhalen en filmbeelden van toen. De kerk wordt ook aangekleed met oude legervoertuigen en decorstukken uit de Tweede Wereldoorlog.Kom samen met Harmonie Veere’s Genoegen de Slag om de Schelde beleven, op een bijzondere muzikale reis door de tijd. Haal snel uw tickets want dit is een uniek concert!

15-12 koor Anúna. We vieren kerst met het wereldberoemde Ierse koor Anúna! Ze komen op zondagmiddag 15-12 bij ons in de kerk voor een sfeerval middagconcert. Voor liefhebbers van Keltische muziek én middeleeuwse kerkelijke zang, want Anúna maakt een prachtige mix van folk, hymnen en Gregoriaanse zang. Zanger Hozier was ooit lid, Anúna maakte ook de muziek bij Riverdance. De veertien leden van Anúna bewegen met kaarsen en in prachtige gewaden door de kerk, wat een prachtig gezicht is tussen die ruwe muren en eeuwenoude pilaren van ons Gotische monument. Zoals de Volkskrant schreef: “Je staat midden in een Game of Thrones-decor. Wat kan dit koor toch magisch mooi zingen…”. Meer info, muziek en tickets hier.