13 en 14 juni: de 13de Open tuinen Veere

Zaterdag 13 juni (11.00-17.00 uur) en zondag 14 juni (12.00-17.00 uur) 2020

13E Open Tuinenweekend Veere: wandelroute langs tien PARTICULIERE TUINEN EN nieuw STOKROSARIUM
In het tweede weekend van juni vormt Veere Stokrozenstad het bloemrijke decor voor het jaarlijks terugkerend open tuinenweekend. Naar goede traditie stellen tien particuliere eigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De tuinenroute voert langs de pittoreske steegjes van Veere die, bezaaid met stokrozen, een spectaculaire aanblik bieden.

Primeur in Veere: het Stokrosarium
Zelfs de trouwste bezoekers van het tuinenweekend kunnen weer volop nieuwe inspiratie opdoen. Zo is een aantal tuinen nog niet eerder te bezichtigen geweest. Bovendien opent dit jaar het ‘Stokrosarium’ waar een verscheidenheid aan kleuren en vormen van verschillende stokroosrassen is te bewonderen. Een must see voor de echte stokroosliefhebber, die hier ook aanverwante Alcea soorten en kruisingen treft.

Toegang
De entrée per tuin is Є 2,-, een passe-partout voor alle tuinen kost Є 10,-. De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere (Kapellestraat 27). De kerk vormt het officiële startpunt van de tuinenroute en is tijdens het gehele weekend geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen. Kijk voor actuele informatie op www.veere-stad.nl en volg ons op www.facebook.com/opentuinenveere.