Zaterdagavond 16 juli zal beiaardier Tommy van Doorn deze concertserie openen met beiaardspel op het stadhuiscarillon. Dit 1e zomeravondconcert is niet alleen te horen, maar ook te zien. Tijdens dit concert is de beiaardier live te volgen op een scherm voor het stadhuis. Het concert begint om 19:00uur.

Voor deze avond wordt er een kleine luisterplek gecreëerd voor het stadhuis. Op een tv-scherm is de beiaardier te volgen en kunnen de luisteraars ook even plaatsnemen op stoelen. Het publiek dat wandelend het stadhuis via de Markt passeert kan even staand, lopend of zittend meegenieten van de sfeer van klokkenklanken die sinds 1735 al over Veere klinken.

Er klinkt een afwisselend programma met klassieke muziek uit de begintijd van dit carillon t/m populaire muziek uit deze eeuw; muziek van François Couperin t/m songs van The Beach Boys. De concertant Tommy van Doorn (1990) is beiaardier van Boxtel, Geldrop, Schijndel en Son.

Naast werk als uitvoerend musicus en privédocent werkt hij als gastdocent bij de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond

De programma’s beginnen allemaal om 19:00 en zijn terug te vinden op de website van Museum Veere.

Met vriendelijke groet,

David van der Vlies, stadsbeiaardier van Veere tel. 06-28345612