Van Veere’s Genoegen kregen we het volgende bericht:

KERSTMUZIEK MUZIEKVERENIGING VEERE’S GENOEGEN

 

VEERE – Op muzikaal gebied was 2020 voor de leden,
muzikanten en dirigent van muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere (ook) een bijzonder jaar. Vrijdagavond 6 maart 2020 vond de laatste ‘gewone’ repetitie van het fanfareorkest plaats in clubgebouw ‘Het Akkoord’ in Veere. Sindsdien staat het clubgebouw er leeg en verlaten bij. Vlak voor de zomervakantie zijn onder leiding van dirigent Thomas Bruijns nog enkele workshops georganiseerd, maar nog steeds zonder muziekinstrumenten en ‘live’ blaasmuziek. Reden hiervan was dat er nog diverse onderzoeken liepen naar het effect van het bespelen van blaasinstrumenten in relatie tot het verspreiden van aerosolen. 

Op het moment dat ook muziek maken in orkestverband weer mogelijk/toegestaan was (met inachtneming van de geldende maatregelen), heeft het fanfareorkest na de zomervakantie haar repetities weer hervat. Omdat de ruimte in het eigen clubgebouw te beperkt was (vanwege de onderlinge afstand tussen de muzikanten), is het fanfareorkest uitgeweken naar de Grote Kerk in Veere. Mede dankzij de medewerking vanuit de Grote Kerk (zie ook bijgevoegde foto) heeft het fanfareorkest hier diverse keren kunnen repeteren. In het begin met het volledige orkest (ruim 40 muzikanten) en later in groepsverband. Er werden twee groepen geformeerd door het fanfareorkest in tweeën te splitsen, zodat er twee kleine(re) fanfareorkestjes ontstonden. Tijdens de repetitieavond op vrijdagavond 4 december is er door beide fanfareorkestjes gerepeteerd op Kerstmuziek en zijn hiervan filmopnames gemaakt, inclusief een volledige registratie.

 

De (9 losse) filmpjes en de volledige registratie zijn
terug te kijken via YouTube (klik hier) en zijn te
downloaden via onderstaande WeTransfer-link. U kunt/mag deze filmpjes en de volledige registratie delen/gebruiken, b.v. via uw eigen Social Media of andere (media)kanalen:  

https://switchmultimedia.wetransfer.com/downloads/176f08df9a88d94d2696d7f90a96de4d20201221135335/981ba3e2d4a88d6a31210067a2a1e72820201221135336/08a2fd

[2]  

Kort na 4 december (de filmopnames) zijn alle
activiteiten van Veere’s Genoegen weer tot nader stop gezet en zijn er gelukkig nog de filmbeelden.  

In 2021 bestaat muziekvereniging Veere’s Genoegen precies
100 jaar (op 8 mei 2021). Voor de viering van dit bijzondere jubileumjaar waren al diverse activiteiten en optredens ingepland, maar ook deze planning zal worden bijgesteld. De leden, muzikanten en dirigenten hopen in 2021 de repetities, optredens en overige activiteiten weer te kunnen hervatten zoals we gewend waren in de periode tot en met 6 maart jl. zodat iedereen weer ‘live’ kan genieten van de muziek van muziekvereniging ‘Veere’s Genoegen’.  

Kijk voor meer informatie over muziekvereniging Veere’s Genoegen op www.veeresgenoegen.nl [1] of stuur een e-mail naar  info@veeresgenoegen.nl.

Met vriendelijke groet, namens Veere’s Genoegen,

 

 Michiel Pouwer (secretaris)