Van Ruud Backx ontvingen we het onderstaande idee.

Quote

Toen we al weer vele jaren geleden in het kader van placemaking plannen voor het Oranjeplein maakten, konden we niet bevroeden dat anno 2020 er nog niets zou zijn gebeurd.

Inmiddels is mij een ding duidelijk: wachten op een projectontwikkelaar die met onze prima ideeën aan de slag zou willen gaan lijkt nutteloos. Waarom dus niet een nieuwe werkgroep in het leven roepen die onderzoek gaat doen om zonder projectontwikkelaar wonen, werken en overdekte markthal  te realiseren? Uiteraard op basis van de geldende eisen, maar met de nodige creativiteit.

Het lijkt mij geweldig om ideeën over alternatieve financiering, innovatieve bouwwijzen en frisse woon- en werkvormen te toetsen aan haalbaarheid en ondersteuning van de bewoners van Veere.

Elders in het land, maar ook in Zeeland, zijn talloze voorbeelden te vinden van groepjes enthousiastelingen die er in slagen hun eigen ideeën gerealiseerd te krijgen, dus waarom zouden wij ook niet onze wensen voor het Oranjeplein proberen waar te maken?

Unquote

Op de Stadsraad vergadering in december zullen we hier verder over praten en hopen we dat onze kernwethouder duidelijkheid verschaft over de vooruitzichten.