Verduurzaming van monumenten of historische panden heeft een paar jaar geleden al aandacht gekregen van de Stadsraad. Hieronder volgt een nieuw aanbod voor advies van de ervaringsdeskundige Vercauteren van den Berge. Graag direct contact opnemen met hem als u interesse heeft.

Geachte stadsraad Veere,
Een nieuw jaar biedt weer nieuwe kansen!! Daarom wil ik u attent maken op de verduurzamingsvouchers van RRE (Regeling Reductie Energieverbruik) waarbij u een uur lang ter plaatse van uw monument gratis advies kunt krijgen voor verduurzaming om het energieverbruik terug te dringen.

De betreffende DUMO-Coach is ondergetekende. Ik woon sinds 1995 zelf in een monument in Middelburg en heb met diverse verbouwingen (grote in 1999, 2007 en vele kleine daar omheen) mijn eigen monument verduurzaamd. Het monument kan ondertussen qua verbruik goed concurreren met een huidige nieuwbouwwoning. Tevens ben ik als docent bouwkunde (HZ) en zelfstandig architect actief en voer hierbij duurzaamheid hoog in het vaandel.

AANMELDEN VOOR HET GRATIS VERDUURZAMINGSGESPREK (AANMELDEN KAN TOT EIND FEBRUARI, 31 MAART LOOPT DIT SUBSIDIETRAJECT AF) VIA DEZE LINK: HTTPS://WWW.DUURZAAMBOUWLOKET.NL/DUURZAME-MONUMENTEN-COACH [1]

De afgelopen maanden heb ik al een flink aantal gesprekken gevoerd, maar ik heb binnen mijn mandaat nog ruimte voor meer gesprekken, dus hoop ik op een flink aantal aanmeldingen vanuit deze mooie monumentenstad.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

* glasvervanging
* gevel-, vloer- of dakisolatie
* installaties
* kosten en financiering
* vergunningsprocedures.

Het gesprek duurt een uur, ik was mijn handen voorafgaand aan het bezoek en draad desgewenst een mondkapje.  Mocht u mensen in uw omgeving kennen, die mogelijk interesse hebben, stuurt u dan deze mail gerust door! De aanbieding geldt trouwens niet alleen voor monumenten, maar ook voor historische panden.

Hartelijke groeten,

BERNARD J. VERCOUTEREN VAN DEN BERGE
Sint Jansgang 28, 4331KE Middelburg

tel: +31 (0) 634834007
mail: bernard@vercouterenvandenberge.nl