Op zaterdagavond 10 juli klinkt het eerste van de serie sfeervolle zomeravondconcerten op het Veerse carillon. Deze avond(en) kun je op een heel bijzondere manier kennismaken met de beiaardier en zijn instrument. De muziek van de 47 klokken is in de hele stad te horen maar in de luistertuin kan het publiek er in alle rust van genieten. Het concert begint om 19:00. De tuin is een half uur voor aanvang van het concert open. De toegang is gratis.

Beiaardiers vanuit de verre omtrek komen het bijzondere carillon deze zomer bespelen. Gastbeiaardier Rien Donkersloot opent deze serie. Hij is o.a. beiaardier in Goes, Haarlem en Ridderkerk. Het programma beslaat ruim 3 eeuwen aan muziek. Muziek van Van Noordt, Bach, Haydn en Chopin, en een improvisatie van de beiaardier.

Normaal gesproken is het werk van de beiaardier onzichtbaar voor de luisteraars. Speciaal voor de zomeravondconcerten kunnen bezoekers in de luistertuin het spel van de beiaardier live volgen op een beeldscherm. In de luistertuin staan stoelen klaar. Omstreeks 18:50 geeft de beiaardier in de tuin een korte toelichting bij het programma.

In deze serie zijn er nog de volgende zomeravondconcerten:

17 juli Twan Bearda, beiaardier in Grimbergen

24 juli Luc Rombouts, beiaardier in Leuven

14 augustus Jan Bezuijen, beiaardier in Goedereede

21 augustus David van der Vlies, beiaardier in Veere

De programma’s beginnen allemaal om 19:00 en zijn ook terug te vinden op de website van Museum Veere. De ingang van de luistertuin bevindt zich halverwege de Stadhuisstraat en wordt op de avond van het concert duidelijk aangegeven.

Vriendelijke groet,

David van der Vlies, stadsbeiaardier in Veere tel. 0628345612