Veere helpt elkaar

Op dinsdag 13 september krijgt de actie VEERE HELPT ELKAAR een nieuwe impuls. Er komen nieuwe kaarten voor het raam en er zijn nieuwe inwoners gekomen die we op de hoogte gaan brengen. In de twee weken na 13 september wordt door vrijwilligers bij alle inwoners van de kern Veere een kaart gebracht en vertelt over de actie.

In 2018 startte het eerste project VEERE HELPT ELKAAR. De Stadsraad Veere had het thema Zorg in het grote project “Fijn wonen in Veere” geïnventariseerd. Prioriteit nummer 1 was de vrijwillige zorg die mensen hebben voor elkaar. De Commissie Welzijn Veere stelde met ondersteuning van Stichting Welzijn Veere een kaart op die je voor je raam kan zetten en een sticker voor op de postbus in het buitengebied. Veere kleurde blauw van de kaarten.

Na 4 jaar komt er een vervolg en hopen we dat Veere rood/paars kleurt. Zo laten we zien dat er grote bereidheid is elkaar te helpen. Ook wordt op de kaart uitgelegd welke stappen je kunt zetten wanneer er wellicht meer georganiseerde hulp nodig is en het eigen netwerk ontoereikend is. Zo kan de vrijwillig burgeradviseur hulp bieden om de vraag goed in kaart te brengen en mogelijke oplossingen aandragen. De vrijwilligers van burenhulp kunnen praktische hulp verlenen. Ook de huisarts speelt een belangrijke rol bijvoorbeeld bij eerstelijnshulp.

In de afgelopen 4 jaar viel het ons op dat hulp vragen niet gemakkelijk is voor veel mensen. We hopen dat door de actie de drempel om hulp te vragen verlaagd kan worden

Op 13 september zal om 16.00 uur de start plaatsvinden in de Korenmaat in Veere en om 17.00 uur zal de eerste kaart worden overhandigd aan een inwoner van de kern Veere.

Voor extra informatie of een uitnodiging voor de start kunt u contact opnemen met

06-28384745 Ellen Vooijs                  Commissie Welzijn Veere

06-51951382 Anjesca Sanders          Welzijnswerker voor de kern Veere van Stichting Welzijn Veere

Scroll naar boven