Motor lawaai giert de pan uit

Vele inwoners van Veere hebben het afgelopen weekend grote overlast gehad van het gierende kabaal van de kuddes motoren en de vele cabrio’s die langs en door Veere reden. Twee reacties volgen hieronder. Ondertussen hebben we de gemeente dringend gevraagd actie te ondernemen om hier paal en perk aan te stellen.

——

In de PZC van 7 april lees ik dat de Stadsraad zich druk maakt over de vele motoren die Veere bezoeken. Ik woon in “Buiten de Veste” en heb al jaren, vooral in de weekeinden, last van het enorme lawaai wat diezelfde motoren op de Polredijk produceren. Dit is de laatste paar weken ook verergerd en het is je reinste geluidsoverlast. Mijn verzoek is of u, als u met de Gemeente gaat praten, ook hier de aandacht op wil vestigen. Zelfs als ze de stad Veere niet bezoeken, gebruiken ze de Polredijk als
racebaan.

Carien Fongers

——-

Een frisse neus halen in Veere

Ondanks het ontbreken van voetbal heb ik de hele dag vanuit de tuin sport kunnen kijken. Motorsport. Geen lichamelijke beweging maar wel een frisse neus halen. Er is geen winkel of terras open. Wat zoekt men hier? Misschien zelfbevestiging, vrij naar Descartes: ik maak herrie dus ik besta. Ook honderden cabrio’s gezien. Minder herrie maar volgens hetzelfde principe. Plezierverkeer. Van mij mag het kwartje van Kok verdubbeld worden.

Nico van Rijswijk, Veere

Scroll naar boven