Gemeente Plannen 2021

De gemeente zal het komende jaar in Veere stad een aantal aanpassingen doorvoeren zo bericht Nico van Rijswijk.

Oranjeplein
In de discussie over parkeerbeleid is afgesproken dat de capaciteit van het Oranjeplein afgeschaald wordt om het verkeersbeeld in Veere rustiger te maken. Deze afspraak is een eerste stap in de herinrichting van het Oranjeplein zoals dat door de gemeenteraad is besloten toen “placemaking Veere” is goedgekeurd. De afschaling gebeurt in 2 fases. In het najaar worden de klinkers van het halve plein weggehaald. Er is dan ruimte voor archeologisch onderzoek en daarna wordt er een (tijdelijk) parkje aangelegd. In het voorjaar wordt er al een strook onttrokken aan parkeerruimte met eenvoudige middelen (perkoenpaaltjes en planken) en deze strook wordt een beetje opgeleukt met groen. De nietjes voor het fietsparkeren worden naar deze strook verplaatst omdat de ringrijders geprotesteerd hebben tegen de huidige plek.

Campveerse toren.
Het gehele plein wordt opnieuw bestraat (met klinkers). Er komt ook weer een boom. E.e.a. gebeurt natuurlijk in nauw overleg met de Campveerse toren en de lunchroom.

Achter de Werf
Hier wordt een parkeerplaats aangelegd voor vergunningparkeren. Hiervan kan personeel van De Werf en (een paar) jachtclubleden gebruik maken.
De 16 parkeerplaatsen langs de spuikom worden weggehaald, hier wordt gras ingezaaid.
Om de toeristen te linksaf te dwingen naar de Gedempte haven wordt er aan het eind van de dam op het Bastion aan de rechterkant een drempel gemaakt in de bestrating.
Bij de aanleg van de fietsparkeerplaats wordt ook de toegang tot het grasveld verbeterd.

Oudestraat
Het doodlopende zijstraatje wordt volgelegd met klinkers zodat het geschikt is voor vergunningparkeren.

Scroll naar boven